Pijnlijk….

Er zijn ook een hoop positieve reacties hoor! Vaak wordt er niet eens gekeken naar het kado. Daar ben ik nu wel achter. Al die jaren m’n best gedaan voor iedereen en uiteindelijk geen enkele moeite om het kado te bekijken. Eigenlijk zijn dat de positieve reacties. Dat zijn mijn soort mensen. Mensen die niet geven om geld of grote kado’s. Mensen die weten waar het om draait in het leven. Ik zelf vind het al fijn als iemand eraan denkt. Een whatsappje op m’n verjaardag al snel voldoende. Al vind ik het natuurlijk ook leuk dat als ik het echt vier dat m’n vrienden dan ook komen.

Nu vier ik het niet zo heel vaak. Ik heb echt een hekel aan verjaardagen. Ik heb ook een hekel aan ouder worden. Wat win je ermee? Meer kwaaltjes? een afgetrokken uiterlijk? Heel soms als ik echt in een goede bui ben dan nodig ik wat mensen uit. Maar dat geschiedt zo kort dag, dat het voor hen niet te doen is een kado te kopen. En dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg! Heerlijk, niet meer dat gezeik over kado’s, maar gewoon een lekker biertje doen met je vrienden en familie.

 

Echte liefde gaat niet over geld. Of het nu vriendschappelijke liefde is of romantische liefde. Je voelt het vanzelf als je bij elkaar past. Heel veel is afhankelijk van dezelfde belevingswereld. En toevallig bij mijn vrienden geldt hetzelfde als voor mij; kado’s zijn geen uiting van hoeveel je om elkaar geeft. Die fase zijn we allang voorbij. Het is ook een kwestie van volwassen worden natuurlijk. Voor kinderen geldt dat misschien anders, maar voor ons is het niet van belang. Je kan wel je kinderen erop attent maken dat het liefde niet materialistisch is, maar in z’n puurste vorm er heel anders uitziet.

 

Ik schrijf maar wat raak, maar er zit wel een kern van waarheid in. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met dit verhaal en toch anders gaan aankijken tegen het fenomeen kado’s. Laat jezelf niet gek maken en sta achter je eigen beeld van hoe de wereld werkt. Zijn jouw vrienden het hier niet mee eens, dan weet je ook meteen wat voor vlees je in de kuip hebt en moet je je afvragen of je überhaupt nog wel hierin wil investeren. Doe ermee wat je wilt, maar dit is hoe ik tegen de wereld aankijk!