Mijn financiële dip

De laatste tijd gaat het met mij financieel niet zoals gepland. Ik had bedacht een eigen bedrijf te beginnen, maar dit project is na 6 jaar volledig in de soep gelopen. In de verste verte had ik niet bedacht nu een stuk te schrijven over goedkope kado’s waar je niet mee voor lul staat. Maarja zo is het leven. En eerlijk gezegd heb ik nu wel ontdekt dat het schrijven van websites hartstikke leuk is. Wellicht kan ik straks ook wel beginnen met boeken schrijven. Het geeft echt rust en toch voldoening, dat vind je niet zo snel in een functie bij een bedrijf. Daar moet ik trouwens helemaal niet meer aan denken! In loondienst, pff nee hoor, dan liever zelf aan de slag. Ik ijk wel eens op ad.nl om te zien of er wat voorbij komt, maar ik zie niks soeps.
Maar om even terug te komen op die kado’s voor een koopje. Het is toch bij de konijnen af wat men tegenwoordig maar normaal vindt. Vroeger kon je aankomen met een zelfgebreide trui of een ingepakt, al gelezen, boek. Maar nee hoor, de heren en dames van tegenwoordig verlangen nogal wat. Zijn het je eigen kinderen, dan wil je daar best wat voor uittrekken, maar zelfs veel verder van je inner circle af worden er kado’s gevraagd waar je steil van achterover slaat. Of waar je 2 maanden voor moet sparen. Ik vind dat eigenlijk niet normaal. Waarom zou je dit soort verlanglijstjes maken? Waar haalt iedereen maar het lef vandaan dit soort uitgaven van anderen te vragen? Ik ben ermee gestopt en daar voel ik me echt een stuk beter bij. Meestal neem ik een bos bloemen mee voor een vrouw (soms zelfs zelf geplukt onderweg) Of een flesje wijn voor een heer.

Maar ook geen achterlijk duur exemplaar. Eigenlijk volstaat er 1 uit de Albert Heijn of de Lidl. Prima kwaliteit en ik heb er nog geen klacht over gehoord. Ik ben hiermee al een paar jaar bezig en moet eerlijk zeggen dat het geen verschil maakt met toen ik nog wel m’n hoofd brak over een kadootje. Wellicht heb ik me al die tijd zorgen gemaakt om niks. Zou echt wat voor mij zijn hoor! Aan de andere kant weet ik nu natuurlijk niet hoe ze over me praten als ik ben vertrokken. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik belachelijk wordt gemaakt door jan en alleman.