Druk maken?

Maar ga ik me daar druk om maken? Nee, dat weiger ik pertinent. Ondanks dat het echt wel eens door m’n hoofd schiet. In het begin was mijn nieuwe techniek echt wel een drempeltje waar ik overheen moest. Ik was er gewoon een beetje zenuwachtig van. En begon me op voorhand al druk te maken. Een beetje beschaamd heb ik die eerste keer een goedkope fles wijn aan een vriend gegeven op z’n verjaardag.

Dit was trouwens niet van tevoren zo bedacht hoor. Ik was gewoon vergeten iets voor hem te kopen. Maar toen hij de fles accepteerde en me ervoor bedankte, dacht ik, dit moet ik meer doen! Sindsdien gaat het me beter af. En weet je, een echte vriend zal je niet om je kado belachelijk maken. Een echte vriend neemt je zoals je bent. Het is toch al leuk als je bedenkt dat er iemand aan je heeft gedacht? Daar gaat het toch om? De gedachte?
Uiteindelijk moet ik concluderen dat er toch wel een aantal vrienden zijn afgevallen. Ik weet niet of het komt door het summiere kado of dat er iets anders aan de hand was, maar het is wel gebeurd. Tuurlijk probeer ik na te gaan of het aan het kado lag, maar daar kom ik niet helemaal uit. Al was 1 geval wel degelijk te wijten aan het kado. Maar dat kwam omdat ik bloemen had geplukt uit haar eigen tuin. Ik heb zelden iemand zo boos gezien als toen. Ze was wel een bloemen liefhebster… dat wel. Prachtige tuin en alles stond in bloei! Weet ik veel dat ze dag en nacht bezig is die tuin te onderhouden en dat het haar kindje is.

Ik begrijp ook wel dat het dan niet de bedoeling is om met m’n grote handen er een ravage van te maken. Eerlijk gezegd vond ik haar reactie wat overdreven, ze kon er echt niet om lachen. Ik wel. Ik mocht nog wel binnenkomen en de familie feliciteren, maar na dat bezoek heb ik haar nooit meer gesproken. Ik heb wel een aantal keer gebeld, maar ik kwam er niet door. Wellicht heeft ze me geblokkeerd, net als dat ze op Facebook heeft gedaan. Nouja, als dat zo erg was, dan kan ik je ook niet echt tot mijn vriendenkring rekenen.