Energie vergelijk en welkomstcadeaus

Wanneer je een energie vergelijk bij consumind gaat maken, zal je bij verschillende websites aanbiedingen krijgen voor een contract met een welkomstcadeau. Deze vergelijkingen zijn echter niet onafhankelijk en scherp geprijsd. Je betaald bijna altijd het welkomstcadeau zelf terug. Waarom doen energieleveranciers dit en waar moet je op letten?

Contracten aantrekkelijk maken

Tijdens een energie vergelijk zal je tientallen aanbiedingen van verschillende energieleveranciers voorbij zien komen. Dit doen energieleveranciers om hun contracten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Echter is het zo dat hoe duurder je welkomstcadeau is, des te hoger zijn je energietarieven of de vaste leveringskosten. Je betaalt dus in de meeste gevallen het welkomstcadeau dubbel zo hard terug. Een energie vergelijk dat hiervan gebruik maakt is hierdoor niet kloppend en juist te bekijken. Ook gebeurt het vaak dat de energieleverancier met het beste welkomstcadeau automatisch boven aan komt te staan, terwijl de tarieven of de voorwaarden helemaal niet zo voordelig zijn.

Baseer je vergelijk op de energietarieven

Wil jij een energie vergelijk gaan maken? Dan kun je het beste letten op de energietarieven van een contract. Zodra je contract kunt sluiten met lagere tarieven dan je huidige contract ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je gebruik maakt van een welkomstcadeau. Deze lage tarieven zijn blijvend voor de gehele looptijd van je contract. Soms kan het namelijk zijn dat je bij een welkomstcadeau na een jaar andere kosten voor je vastrecht krijgt. Dit kan zomaar verdubbelen! Je doet er daarom goed aan om altijd een energie vergelijk te maken op basis van energietarieven. Deze vind je vaak in de specificaties bij een energie vergelijk.

Start vandaag nog een energie vergelijk

Maak vandaag nog een kloppend en juist energie vergelijk gebaseerd op de energietarieven en bespaar wel tot €300,- per jaar! Je weet dan zeker dat je de laagste tarieven voor stroom en gas hebt, juiste voorwaarden en via een betrouwbare partij een overstap maakt. Het enige wat jij hoeft te doen is een recentelijk jaarverbruik, postcode en huisnummer in te voeren in het energie vergelijk en je kunt direct starten met de vergelijking en de besparing. Prettig geregeld!